Opći uvjeti

Opći uvjeti korištenja Internet stranica www.lunch.hr i prodaje putem Interneta

 

Molimo Vas da se prije početka korištenja Internet stranica www.lunch.hr (“stranice“) (pružatelj usluga društvo Lunch nutrition d.o.o. sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, Zagreb, Ulica grada Vukovara 274, OIB: 25356209347, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080950215 (“Lunch“) upoznate s ovim Općim uvjetima korištenja Internet stranica i prodaje putem Interneta. Imate li bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da nam se obratite na e-mail adresu: podrska@lunch.hr.

 

Prihvaćanje Općih uvjeta

 1. Pristupanjem stranicama ili korištenjem bilo kojeg dijela njihovog sadržaja ili usluga, prihvaćate ove Opće uvjete korištenja Internet stranica www.lunch.hr i prodaje putem Interneta (“Opći uvjeti”), kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetnih stranica i usluga koje se putem njega pružaju. Ukoliko se ne slažete s navedenim molimo vas da dalje ne koristite stranice i usluge koje se putem njih pružaju.

 

 1. Usluga prodaje putem Interneta je dostupna isključivo registriranim, punoljetnim i poslovno sposobnim Korisnicima, što potvrđujete unošenjem vlastitih osobnih podataka.

 

 1. Korisnik je svaka fizička ili pravna osoba koja je posjetitelj Lunch-ove stranice ili koristi istu radi kupnje proizvoda i usluga Lunch-a.

Promjene Općih uvjeta i stranica

 1. Lunch zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti ove Opće uvjete, te takve promjene stupaju na snagu danom objave na stranicama. Nastavljanjem pristupa stranicama ili nastavljanjem korištenja bilo kojeg dijela njihovog sadržaja ili usluga smatrat će se da pristajete na takve izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete. Lunch Vam savjetuje da periodično provjeravate ove Opće uvjete kako bi bili upoznati sa eventualnim promjenama istih.
 2. Lunch zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i stranice, odnosno bilo koji njegov dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njih pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na promjenu vremena dostupnosti, sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje stranicama.
 3. Vaša je dužnost i obveza da koristite stranice u skladu sa pozitivnim propisima, te općim moralnim i etičkim načelima. Lunch ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja stranica kako bi osigurao poštivanje ovih Općih uvjeta i pozitivnih propisa.

O proizvodima i uslugama

 1. Lunch je servis specijaliziran za planiranje, pripremu i dostavu nutricionistički optimiranih obroka koje dostavljamo na radna mjesta korisnika. Lunch obroke moguće je naručiti putem naše stranice, uz prethodnu registraciju.
 1. Pojedine sastavnice menija nije moguće mijenjati ili zamijeniti za sastavnice nekog drugog menija.
 1. Unatoč navođenju alergena sadržanih u jelu, prema sastojcima koje isto sadrži, Lunch ne može garantirati potpuno nepostojanje drugih alergena u jelu. Naši obroci pripremaju se u okruženju u kojem se povremeno koristi i rukuje namirnicama koje sadrže ili jesu mlijeko i mliječni proizvodi, orašasti plodovi, gluten, jaja, rakovi i meso rakova, kikiriki, soja, celer, sezam, gorušica i proizvodi od gorušice, sumporni dioksid i sulfiti, lupina i proizvodi od lupine i /ili mekušci i meso mekušaca. Unatoč dobroj higijenskoj praksi, križna kontaminacija je moguća.
 2. Navedena kalorijska i nutritivna vrijednost izražena je po obroku i predstavlja okvirne vrijednosti dobivene izračunom iz opće utvrđenih i prihvaćenih podataka. Informativnog je karaktera i moguća su odstupanja.

Registracija korisnika

 • Za korištenje pojedinih sadržaja i usluga na ovim stranicama morate se prijaviti u sustav pomoću adrese e-pošte, lozinke ili drugih podataka koje ćete navesti u postupku registracije.
 • U postupku registracije i prilikom popunjavanja osobnog profila obvezujete se navesti točne, potpune i važeće podatke.
 • U postupku registracije nije dozvoljeno korištenje imena, nadimaka i naziva koji su u vlasništvu trećih osoba, nezakoniti, štetni, prijeteći, koji zlostavljaju, uznemiravaju, kleveću ili su na bilo koji način štetni djeci i maloljetnicima. Nedopušteno je koristiti imena javnih osoba. Navedeno se ne odnosi na naziv poslodavca Korisnika. U slučaju kršenja ovih pravila Lunch ima pravo deaktivirati ili izbrisati korisnički račun.
 • Nije dopušteno registriranje dva ili više korisničkih računa u korist jedne pravne ili fizičke osobe.
 • Lunch zadržava pravo na odbijanje registracije, kao i na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti daljnjeg korištenja korisničkog računa za koje je korisnik registriran u slučaju kada na bilo koji način kršite ove Opće uvjete ili na neki drugi način usporavate ili ometate rad stranica. Lunch zadržava pravo poduzimanja odgovarajućih mjera protiv takvih korisnika.
 • U postupku registracije prikupljat ćemo od Vas određene osobne podatke koji podliježu Općim uvjetima zaštite osobnih podataka koji su dostupni ovdje.

Korištenje portala i interakcija korisnika

 • Aktivacijom korisničkog računa prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti poduzete njegovim korištenjem na stranicama.
 • Dužni ste brinuti se o sigurnosti vaše korisničke lozinke i istu povremeno mijenjati. Lunch ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što prijavite zlouporabu postupiti kako bi zaštitili Vaša prava. Prijavu zlouporabe možete izvršiti putem elektronske pošte, na adresu podrska@lunch.hr.
 • Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju i komunikaciju s ostalim korisnicima stranica te prihvaća da takva interakcija i komunikacija nema povjerljiv sadržaj, te u skladu sa time Lunch ima pravo, ali ne i obvezu, nadzirati komunikaciju među korisnicima koja se odvija putem stranica.
 • Obvezujete se da se nećete koristiti stranicama, odnosno njihovim sadržajem i uslugama kako bi:
 1. se predstavljali u cilju svoje promocije
 2. naštetili, zastrašivali ili prijetili trećim osobama, odnosno širili govor mržnje. Poticali, pogodovali poticanju i širili mržnju ili diskriminaciju na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije, te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima
 3. objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali sadržaj koji je u suprotnosti s pozitivnim propisima, zatim sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, rasistički, šovinistički, pornografski, koji predstavlja govor mržnje ili je na bilo koji drugi neprikladan način. Maltretirali, ugrožavali, vrijeđali, prijetili, obmanjivali treće osobe ili na bilo koji način ugrožavali njihova prava
 4. objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali informacije za koje znate ili morate znati da su lažne, a čije bi objavljivanje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima i/ili stranicama;
 5. obavljali bilo koju nezakonitu ili neovlaštenu radnju
 6. prenosili ili distribuirali bilo kakav nelegalan sadržaj
 7. objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali osobne podatke trećih osoba
 8. objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali sadržaj koji sadrži viruse ili sličan maliciozan software ili druge programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
 9. reklamirali ili tražili od bilo kojeg drugog korisnika da kupi ili proda bilo kakav proizvod i/ili uslugu, koristili informacije dobivene iz sadržaja na stranicama za kontaktiranje drugih korisnika u svrhu reklamiranja, predstavljanja ili prodaje proizvoda bez njegovog dopuštenja te objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali neželjene sadržaje korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja;
 10. provodili bilo kakve piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja. Objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali sadržaj zaštićen autorskim i drugim pravima intelektualnog vlasništva trećih osoba. Sugerirali Vašu povezanost sa stranicama i kršili bilo koji pozitivan propis
 11. Obvezujete se poštivati upozorenja i upute administratora i/ili moderatora stranica.
 12. Administratori i moderatori stranica nisu ni u kom pogledu odgovorni za podatke koje korisnici objavljuju. Oni imaju pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki sadržaj stranica po vlastitom nahođenju i bez prethodne najave.
 13. Svi eventualni sporovi nastali iz međusobnih odnosa korisnika stranica (kako zbog istinitosti podataka o korisniku, sadržaju natječaja i sl.) rješavaju se isključivo između korisnika. Lunch nije odgovoran za bilo kakvu štetu bilo koje vrste nastalu kao posljedica takvih odnosa.

Sadržaj

Stranice Vam omogućavaju da koristite različite sadržaje i funkcije. Sadržaje stvara Lunch, naši suradnici i partneri, ali i vi, korisnici.

 • Objavljivanje vaših sadržaja na stranicama ne znači da isti predstavljaju stavove, mišljenja, odnosno preporuke Lunch-a, niti da smo s njima suglasni ili da ih podržavamo na bilo koji način.
 • Lunch ne odgovara za sadržaje objavljene od strane korisnika, već za sadržaj odgovaraju prvenstveno korisnici koji taj sadržaj objave.
 • Lunch ne odgovara za sadržaje partnera i trećih osoba.
 • Stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze (“linkove“) do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, u opsegu u kojem je to potrebno i moguće, kao takve označavati. Lunch nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Lunch se odriče svake odgovornosti zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na takvim stranicama trećih osoba, kao i zbog eventualnih proizvoda ili usluga koji su se stekli putem takvih trećih stranica. Neće se smatrati da su takve treće osobe na bilo koji način povezane s Lunch -om samo zbog postojanja veze s web stranicom.
 • Lunch do najveće mjere dopuštene pozitivnim propisima ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može biti uzrokovana Vama ili drugim korisnicima u svezi s korištenjem ili pouzdavanjem u bilo koji sadržaj objavljen na stranicama.
 • Sve objave, poruke, tekstovi, prikazi, fotografije, video snimke i drugi materijali (u daljnjem tekstu: sadržaj) objavljeni na stranicama, preneseni preko stranica ili linkani sa stranica isključiva su odgovornost osobe od koje je takav sadržaj potekao. Lunch ne daje nikakva jamstva glede točnosti, potpunosti ili autentičnosti takvog sadržaja.
 • U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete prema Lunch-u, a po bilo kojoj osnovi vezanom uz sadržaj koji ste dostavili, obvezujete se preuzeti cjelokupnu odgovornost za takvu štetu te poduzeti sve radnje kako bi otklonili takvu odgovornost od Lunch-a, te nadoknaditi Lunch-u svu štetu koja joj je nastala temeljem takvih zahtjeva trećih osoba.
 • Lunch zadržava pravo na promjenu, privremenu obustavu, odgodu i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojih sadržaja i usluga u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Lunch također ima pravo ograničiti pristup određenim uslugama, sadržajima i dijelovima istih bez prethodne najave.

Autorska prava

 • Svi sadržaji, dokumenti, podaci i informacije objavljeni na stranicama uključivo sa svim sadržajima koje daju korisnici, zaštićeni su autorskim pravom i drugim pravim intelektualnog vlasništva, te se ne smiju se objavljivati, reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog prethodnog pisanog pristanka nositelja odgovarajućeg prava i Lunch -a.
 • Korisnik osobito nema pravo skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati, mijenjati sadržaj, stvarati izvedenice, uključivati na druge Internet stranice ili medije ili koristiti na bilo koji način osim za osobne svrhe za kućnu uporabu.
 • Urednički sadržaj stranica je vlasništvo Lunch-a.
 • Korištenjem stranica daje Vam se ograničena, neisključiva, neprenosiva i opoziva dozvola za korištenje sadržaja stranica na način da se iste pregledavate za osobne svrhe i to uz poštivanje sljedećih uvjeta:
 1. Sadržaje i usluge korisnik koristi na vlastitu odgovornost
 2. Korisnik smije koristiti sadržaje i usluge jedino uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva njihovih nositelja i Lunch-a;
 3. Korisnik ne smije činiti nikakve modifikacije na sadržajima i uslugama bez prethodnog izričitog pisanog pristanka Lunch-a;
 4. Na svim korištenim sadržajima i materijalima, ako priroda stvari to dopušta, moraju biti vidljive napomene o autorskom pravu, zaštitni znak, žig, logo.
 5. Radi izbjegavanja svake dvojbe, Lunch izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja druga prava u odnosu na sadržaj stranica, te zabranjuje korištenje sadržaja stranica, osim kako je to određeno ovim Općim uvjetima i kako je to eventualno dozvoljeno uputama na samim stranicama.
 6. Objavom Vašeg sadržaja (natječaja, profila, komentara i sl.) na stranicama dajete Lunch-u pravo korištenja tog sadržaja vremenski i prostorno neograničeno bez obveze plaćanja bilo kakve naknade. Lunch ima pravo takav sadržaj objavljivati, reproducirati, distribuirati, modificirati, prilagođavati, prevoditi i na bilo koji drugi način koristiti. Navedeno se ne odnosi na Vaše osobne podatke.

Jamstva korisnika

 • Prilikom objave ili učitavanja (upload) Vašeg sadržaja na stranice dajete Lunch-u sljedeća jamstva u pogledu takvog sadržaja:
 1. da je autor navedenog sadržaja odnosno da je od autora ili drugog nositelja autorskog prava ili drugog prava intelektualnog vlasništva ovlašten objavljivati takav sadržaj;
 2. da je sadržaj u skladu sa svim pozitivnim propisima;
 3. da objava sadržaja zaštićenih autorskim pravom ili drugim pravom intelektualnog vlasništva u bilo kojem obliku neće ni na koji način vrijeđati prava trećih osoba, uključujući osobito autorsko pravo i druga prava intelektualnog vlasništva, ugled, čast i dostojanstvo, pravo na privatnost te druga prava trećih osoba;
 4. da korištenje tih sadržaja na stranicama neće prouzročiti štetu, materijalnu ili nematerijalnu, Lunch-u, drugim korisnicima ili trećim osobama;
 5. da su sadržaji prema vašem najboljem znanju potpuni, istiniti i točni.
 • Ovime pristajete da ćete sve eventualne zahtjeve za naknadu štete, koji budu postavljeni prema Lunch-u zbog vaše povrede ovih Općih uvjeta uključujući i gore navedena jamstava preuzeti na sebe, te da ćete Lunch-u i drugim oštećenim korisnicima i trećim osobama nadoknaditi svu štetu i troškove nastale zbog povrede navedenog.

 

Odabir i kupnja proizvoda i usluga

 • Korisnik pristaje kupnju izvršiti tako da proizvode dostupne putem internetske trgovine bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Fotografije navedene na stranici ilustrativnog su karaktera i Lunch ne jamči da je stvarni izgled jednak fotografiji.
 • Jedna osoba u jednom danu može naručiti najviše 10 obroka. Navedeno ograničenje se ne odnosi na korisnike poslodavce.
 • Narudžba proizvoda se izvršava elektroničkim putem. Pritiskom na ikonu tipke “Dodaj u košaricu”, odabrani proizvod sprema se u korisnikovu košaricu. Za nastavak postupka, potrebno je pritisnuti ikonu “košarica”, gdje se nalaze svi odabrani proizvodi, odabrano vrijeme dostave i ostali podaci.
 • Prije izvršenja kupovine korisnik može samostalno promijeniti stanje proizvoda, odnosno dodati još proizvoda u košaricu ili ukloniti proizvode iz košarice i promijeniti vrijeme dostave. Klikom na gumb “plati” izvršava se kupovina, te korisnik predaje Lunch-u narudžbu za kupnju pojedinog ili grupe proizvoda. Predaja narudžbe uključuje plaćanje, osim u slučaju plaćanja gotovinom. Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada korisnik završi cijeli proces narudžbe.
 • Ukoliko Korisnik ne preda narudžbu u roku od 5:00 minuta od trenutka spremanja proizvoda u košaricu, košarica se prazni, te je postupak narudžbe potrebno ponoviti.
 • Nakon izvršenja kupovine, korisnici mogu klikom na «pregled» vidjeti status svoje narudžbe. Na stranici pregleda, klikom na «detalji narudžbe» korisnici mogu vidjeti kompletnu narudžbu (adresa za dostavu, poslodavac itd.).
 • Kupnja je valjana samo ako je narudžba uredno ispunjena i izvršena putem stranice.
 • Ukoliko Lunch nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će korisnika te ga o tome obavijestiti. Korisniku će se ponuditi mogućnost otkazivanja narudžbe i povrata uplaćenog iznosa, naknadne isporuke naručenog proizvoda ili zamjene proizvoda nekim drugim proizvodom, po njegovom izboru.

Rezervacija proizvoda

 • Proizvod koji Korisnik stavi u košaricu nije rezerviran. Proizvod je rezerviran tek nakon predaje narudžbe, odnosno izvršenja kupovine od strane Korisnika.

Cijene proizvoda i usluga

 • Cijene proizvoda i usluga izražene su u eurima i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV).
 • Lunch može odrediti određene popuste na kupnju putem internetske trgovine koji se mogu odnositi na određeno vremensko razdoblje.
 • Cijene proizvoda i usluga su podložne promjenama do trenutka predaje narudžbe korisnika, o kojim promjenama će Lunch obavijestiti korisnika na jasan i razumljiv način.
 • Cijena dostave je uključena u cijenu proizvoda.

Subvencije

 • Poslodavci koji žele svojim radnicima subvencionirati cijeli ili dio obroka (iznos subvencije izražen kao x €) morat će se registrirati na stranici i otvoriti svoj poslovni profil (poslovni korisnici).
 • Međusobna prava i obveze poslovnih korisnika i Lunch-a su predmet zasebnog ugovora na koji se primjenjuju ovi Opći uvjeti.
 • Poslovni korisnici odredit će osobu administratora koja će ispuniti profil poslovnog korisnika, dodavati radnike na profil poslovnog korisnika, određivati subvencije radnicima, izvršavati narudžbe u ime poslovnog korisnika i ažurirati podatke o poslovnom korisniku, kako je ugovoreno između poslovnog korisnika i Lunch-a.
 • Poslovni korisnici putem elektroničke poruke (e-mail) pozivaju svoje radnike da se registriraju na stranici Lunch-a kao korisnici, a ako su već registrirani, administrator će ih dodati u poslovni profil.
 • Poslovni profil se automatski generira privatnim korisnicima kada poslodavac kod kojeg je privatni korisnik zaposlen (koji podatak privatni korisnik navodi prilikom registracije) otvori svoj poslovni profil.
 • Poslovni korisnici tada na svoj profil «dodaju» svoje radnike i određuju koliku subvenciju daju kojem radniku.
 • Na taj način svaki Korisnik fizička osoba može imati svoj privatni i poslovni profil.
 • U slučaju kada Korisnik fizička osoba naručuje proizvode sa svog poslovnog profila, ne može birati vrijeme dostave, već je isto postavljeno na vrijeme dostave koje je odredio poslovni korisnik na svom profilu.
 • U slučaju kada Korisnik fizička osoba naručuje proizvode sa svog poslovnog profila, a poslovni korisnik (poslodavac) mu odobrava određeni iznos subvencije za cijeli ili dio obroka, Korisnik plaća cijenu obroka umanjenu za iznos subvencije na jedan od mogućih načina plaćanja (vidi podnaslov: ‘Načini plaćanja’).
 • U svemu ostalom, postupak narudžbe s poslovnog profila Korisnika fizičke osobe je jednak postupku narudžbe s privatnog profila Korisnika fizičke osobe.

Načini plaćanja

 • Korisnik može platiti naručene proizvode na sljedeće načine, pri čemu vrstu plaćanja izabire u trenutku kada će to od njega biti zatraženo na stranici:
 • plaćanje putem interneta – plaćanje putem WSPay sustava korištenjem kreditnih i debitnih kartica naznačenih u točki 5. Općih uvjeta za plaćanje putem Interneta (link);
 • plaćanje novčanikom – nakon uplate određenog iznosa na žiro račun Lunch-a putem WSPay sustava korištenjem kreditnih i debitnih kartica naznačenih u  točki 5. Općih uvjeta za plaćanje putem Interneta (link), uplaćeni iznos se prikazuje na Vašem korisničkom računu kao bonus i istim možete plaćati obroke;
 • plaćanje bodovima – nakon sakupljanja odgovarajućeg broja bodova koji su vidljivi na Vašem korisničkom računu iste možete iskoristiti za plaćanje obroka,
 • plaćanje gotovinom prilikom dostave.
 • Više o načinima plaćanja putem Interneta možete pronaći na Uvjetima plaćanja.
 • Poslovni korisnik ne može plaćanje izvršiti bodovima.
 • Korisnik je suglasan da Lunch, u slučaju sumnje na zlouporabu bilo koje vrste plaćanja, može zatražiti dodatne dokaze o valjanosti takvog načina plaćanja, a u slučaju da takvi dokazi ne budu podneseni ima pravo obustaviti transakciju i otkazati narudžbu.
 • Korisnik prihvaćanjem ovih Općih uvjeta pristaje primiti račun isključivo putem elektroničke pošte, na e-mail adresu koju je naveo prilikom registracije na www.lunch.hr. Lunch ne dostavlja račun u tiskanom obliku za kupnju proizvoda i usluga putem Internet trgovine.

Prednarudžba

 • Korisnik može naručiti proizvode unaprijed, a najviše pet radnih dana prije odabranog dana za dostavu proizvoda (prednarudžba).

Grupna narudžba

 • Grupna narudžba podrazumijeva narudžbu koju je izvršilo 2 ili više korisnika, koji su registrirani na stranici kod istog poslodavca, na istoj adresi za dostavu, te odabiru istovjetno vrijeme dostave. Grupna narudžba se može izvršiti najkasnije do 09:55 sati na dan na koji je potrebno izvršiti dostavu.
 • Grupnu narudžbu generira sam sustav Lunch-a, ukoliko su zadovoljeni gore navedeni uvjeti.
 • Korisnik ima mogućnost na stranici ‘pozvati’ kolege da mu se pridruže u narudžbi kako bi sustav generirao grupnu narudžbu, ili im predložiti pridruživanje postojećoj grupnoj narudžbi.
 • Isto se primjenjuje i kad korisnik ne pozove kolege, već oni sami ispune gore navedene uvjete za grupnu narudžbu.

Otkazivanje prednarudžbe ili narudžbe

 • Otkazivanje se vrši putem stranice i moguće je radnim i neradnim danima, najkasnije do 10.00 h na dan kada je trebala uslijediti isporuka obroka.
 • Poslije navedenog vremena nije moguće otkazati narudžbu ili prednarudžbu.
 • Otkazivanje je moguće izvršiti u korisničkim postavkama računa pod pregledom narudžbi, odabirom otkazivanja narudžbe.
 • U slučaju otkazivanja narudžbe ili prednarudžbe, korisnik dobiva povrat novca koji će se izvršiti na isti način kao i plaćanje, u slučajevima kada je plaćanje izvršeno.
 • Otkazivanje narudžbe nije moguće izvršiti ukoliko je narudžba plaćena karticom.

Bodovi

 • Korisnik korištenjem Internet stranice u svrhu naručivanja obroka ostvaruje bodove, i to u slučaju:
 1. Izostavljanja pribora za jelo prilikom narudžbe
 2. Prednarudžbe
 3. Grupne narudžbe

 

 • Jedan bod odgovara vrijednosti 0,01327 €, a jedan lunch iznosi 565 bodova.
 • Kada korisnik skupi dovoljno bodova, proizvode će moći platiti u bodovima, što će biti vidljivo u postavkama njegovog profila.
 • Ostvarivanje bodova ne odnosi se na poslovnog korisnika.
 • Više o ostvarivanju bodova i načinu plaćanja bodovima možete pronaći na Uvjetima plaćanja.

Dostava

 • Predviđeno vrijeme dostave okvirno je određeno vremenskim periodom od 30 minuta, ovisno o odabranom terminu dostave.
 • Dostava je moguća na području navedenom na stranici Lunch-a.
 • Lunch je dužan dostaviti naručene proizvode na adresu koju je Korisnik naveo u narudžbi poslanoj putem stranice. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u poslovni objekt.
 • Lunch nije odgovoran za produljenje prethodno navedenog roka dostave ukoliko iz bilo kojeg razloga Korisnik nije bio dostupan na navedenoj adresi za dostavu. U tom slučaju, troškove ponovljene dostave snosi isključivo Korisnik.
 • Lunch nije odgovoran za kašnjenja zbog okolišnih čimbenika na koje ne možemo utjecati (stanje u prometu, vremenski uvjeti i sl.) i/ili bilo kojih drugih nepredviđenih situacija za koje Lunch ne odgovara, a zbog kojih su moguća odstupanja od predviđenog vremena dostave.
 • Korisnik je obvezan odmah prilikom preuzimanja proizvoda pregledati proizvod. Ukoliko je pakiranje vidljivo oštećeno ili proizvod ima nedostataka, Korisnik može na to ukazati dostavljaču Lunch-a i odbiti primitak. U tom slučaju, Lunch će izvršiti povrat uplaćenih sredstava na jednak način na koja su ista bila uplaćena ili dostaviti novi proizvod, ovisno o izboru Korisnika. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju zbog prirode samih proizvoda te kratkog roka uporabe.
 • Ukoliko Korisnik ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, Lunch zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova te za isti proizvod nije moguće tražiti povrat sredstava.
 • Ukoliko Korisnik nije primio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od sat vremena od predviđene dostave naručenog proizvoda putem kontakata objavljenih na stranici Lunch-a. Lunch je u tom slučaju dužan ponuditi Korisniku povrat uplaćenih sredstava ili novi proizvod.

Jednostrani raskid potrošačkog ugovora

 • Korisnik – potrošač (potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača), nema pravo jednostranog raskida ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija ili sklopljenog na daljinu iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, a sukladno članku 79. točki 4. i točki 12. Zakona o zaštiti potrošača.

Prigovori korisnika

 • Korisniku je omogućeno podnošenje prigovora putem pošte na adresu Ulica grada Vukovara 274, 10 000 Zagreb ili elektroničke pošte podrska@lunch.hr  na koji je Lunch dužan odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Odgovornost

 • Lunch ne odgovara ni za kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja sadržaja ili greške u radu stranica.
 • Stranice koristite isključivo na vašu vlastitu odgovornost. Lunch kao niti jedna treća osoba povezana sa njome, ne jamče ni na koji način da upotreba stranica neće biti prekinuta ili da će biti bez poteškoća u radu. Prihvaćate da pristup ovoj internetskoj stranici ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen zbog rutinskog održavanja stranice tako i iz drugih razloga za koje nije odgovoran Lunch.
 • Upoznati ste i suglasni ste s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju navedene, a s time i do privremenog prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan naše kontrole pa iz toga razloga Lunch ne može biti odgovoran za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme korištenja i pružanja usluga. Lunch ni u kojem slučaju neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ove internetske stranice.
 • Lunch je odgovoran za materijalne nedostatke proizvoda i usluga, sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima.

Opće odredbe

 • Ovi Opći uvjeti objavljeni su na stranici www.lunch.hr. Korisnik ima mogućnost i ovlašten je pohraniti ili ispisati ove Opće uvjete na vlastitom kompjuterskom sistemu.
 • Na odnos između Vas i Lunch-a primjenjuju se pozitivni propisi Republike Hrvatske. U slučaju spora nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.